***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев връчва първия мандат на 15 май. Фандъкова прекрати шествието на „Безсмъртния полк“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 май   

 

Президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи първия мандат на 15 май.

„ Абсурдно е нови народни представители да приказват за избори без да са свършили част от работата си ", съобщи президентът Румен Радев. " Това е безконтролно ", счита той.

***

Провеждането на шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Столична община не съгласува провеждането на шествието „ Безсмъртен полк “, като макар този отвод уредниците и участниците се събират на сборния пункт на пл. „ Св. Ал. Невски “ с желание да проведат плануваното от тях мероприятие.  

Участниците в мероприятието са декларирали, че ще употребяват съветски и руски флагове, които в актуалната конюнктура могат да се поясняват като знаци на поддръжка за войната на Русия против Украйна.

***

***

Десетки жители се събраха тази заран пред Паметника на руската войска.

Искането им - на мястото на Монумента на окупационна Червена войска да има български монумент, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

„ Държавата продължава да не ни обезпечава сигурността на пътя. Това е стресиращо безучастие “. 

Това съобщи специалистът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова в ефира на Българска национална телевизия.

***

„ Мълчанието на проверяващия служител на реда приказва за нещо по-различно - някой не желае да каже каква е самата истина. Автомобилът е на 30 години, няма по какъв начин да развие 100 км/ч. Нужен е напълно нов Закон за придвижване по пътищата. Не може да бъде по този начин сплескан от удар на човек и не може 300 метра да бъде влачен “. 

Това сподели автоинструкторът Йонко Иванов за Нова нюз.

***

***

45-годишен мъж от Харманли е бил арестуван за безчинство на 7 май. 

В 14:10 часа на незабавния телефон 112 е получен сигнал за сдърпване сред него и някогашната му другарка. 

Тя е открита от служителите на реда в Центъра за незабавна здравна помощ в града с три порезни рани по лицето, оповестиха от полицията.

***

Русия изстреля през днешния ден към 15 крилати ракети против Киев, като украинските системи за противовъздушна защита смъкнаха всички ракети, оповестиха украинските управляващи, представени от Ройтерс.

***

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и командващият постоянната суданска войска военачалник Абдел Фатах ал Бурхан разговаряха през днешния ден по телефона, оповестиха от Дирекцията по връзки на турското президентство и Българска телеграфна агенция.

Двамата са разискали развитията в Судан, както и евакуацията и обезпечаването на сигурността на турските жители в страната.

***

Стачката на холивудските сценаристи докара до прекъсване на работата по някои планове, измежду които подготвяна предистория на " Игра на тронове " и новия сезон на сериала " Историята на прислужницата ", съобщи Ройтерс.

Протестът на хилядите сценаристи на телевизионни и кино продукции продължава към този момент седмица. 

Авторите на драмата " Историята на прислужницата ", отличена с премия " Еми ", бяха подготвени със сюжета на няколко епизода за новия сезон преди началото на фотосите, планувани за края на лятото, оповестиха от екипа на продукцията.

Писането на антиутопичната драма обаче спряло, когато американската Гилдия на сценаристите разгласи стачка. 

Авторът Джордж Р. Р. Мартин написа в блога си, че стаята на сценаристите, работещи по предисторията на " Игра на тронове " - " Рицарят на седемте кралства: странстващият рицар " е " затворена за времетраенето на стачката ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР